СофтУниада

by on 12.12.2015 » Add the first comment.
Share

Участвайте в СофтУниада – модерната олимпиада по програмиране и информационни технологии. Състезание за ученици и студенти, по програмиране и ИТ, със сериозни награди и много забавления.

СофтУниада - национално състезание по ИТ и прграмиране

СофтУниада – януари 2015

СофтУниада е конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. За участие в СофтУниада, има две възможни категории. Можеш да се регистрираш за участие за една от двете или и за двете:

  • Състезателно програмиране – участниците в тази категория ще се изправят срещу 10 задачи, които трябва да решат в рамките на 5 часа, с автоматично оценяване в реално време (с judge система). Участието е индивидуално, като може да се използват всякакви материали по време на състезанието: книги, учебници, Интернет ресурси. Състезанието ще се проведе на 9 януари 2016 г. в СофтУни. Препоръчително е да си носите личен лаптоп, на който да работите.
  • Уеб / софтуерна разработка – участниците разработват уеб / софтуерни приложения и предават URL към приложението + кратко описание на проекта (презентация) + линк към сорс кода (например в GitHub). В тази категория попадат уеб приложениямобилни приложения, настолни приложения, вградени системи и друг вид софтуерни разработки. Могат да участват отбори до няколко души, но се допуска и индивидуално участие. До финала се допускат най-добрите проекти във всяка категория, селектирани от журито. Представяне и защита на живо проектите от тази категория ще се състои на 10 януари 2016 г.

Възрастови групи

  • Младша възрастова група – до 16 години
  • Старша възрастова група – над 16 години

Научете повече

Посетете сайта на СофтУниада: http://softuniada.softuni.bg.

Find more like this: НОИТ 2016 , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *