Академия по алгоритмично програмиране

by on 26.02.2012 » Add the first comment.
Share

За любителите на състезания, олимпиади и конкурси по програмиране е учредена Алго академия – безплатна школа по състезателно програмиране за подготовка за националната олимпиада по информатика (НОИ).

Академията по алгоритмично програмиране (Алго академия) подпомага развитието на ученици и студенти при подготовката им за състезания и олимпиади по информатика и състезателно програмиране чрез безплатни уроци, обучения, състезания и тренировки, които се провеждат всеки месец в София в учебната зала на софтуерната академия на Телерик.

Академията по алгоритми организира тренировъчни сбирки всеки месец по няколко дни присъствено в София. На тренировките ученици и студенти се подготвят за национални и международни олимпиади, турнири и състезания по информатика, изучават алгоритми и структури от данни, учат се да решават задачи от национални и международни олимпиади по информатика, тренират програмни техники, учат и имплементират алгоритми, споделят знания по между си и трупат опит в състезателното програмиране.

Повече информация за инициативата можете да намерите на сайта на организаторите:

Алго академия – подготовка за състезания и олимпиади по информатика

Успех на всички състезатели по програмиране!

Find more like this: Курсове, Новини, НОИ, Състезания , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *